/100 Jaar Harmonie Crescendo

100 Jaar Harmonie Crescendo

2023-07-30T06:52:23+00:00Het komt niet vaak voor dat een harmonieorkest 100 jaar bestaat, nog heel actief is en ook de jeugd weet aan te trekken. Crescendo uit ’s-Heerenberg is dat gelukt, grote reden dus voor een feestje.
Het jubileum (officieel op 1 augustus, maar om praktische redenen een maandje eerder gevierd) begon met een geanimeerde receptie en expositie in het oude gemeentehuis. Velen waaronder ook burgemeester de Vries van Montferland haalden herinneringen op of spraken hun felicitaties uit.

Het hoogtepunt van de dag was het concert ’s avonds in de Plantage van Huis Bergh waar een groot publiek kon genieten van een zeer gevarieerd muziekaanbod van klassiekers via ‘golden oldies’ tot moderne filmmuziek, soms aangevuld met het koor Berghs Vocaal. Het spits werd afgebeten door het jeugdorkest Tutti, dat liet zien dat met zo’n inzet Crescendo na deze eerste 100 jaar nog een lange toekomst voor zich kan hebben. Ook was er een gastoptreden van MuziKidz en de avond werd afgesloten met een optreden van de Boetners, die ook al een bijdrage leverden aan het slotnummer. Al met al was iedereen het er over eens dat het een zeer geslaagde jubileumviering was en dat we trots mogen zijn op onze ’s-Heerenbergse harmonie Crescendo.